AES България: Светът ще преодолее кризата с COVID-19 с усилията и подкрепата на всички нас

11.05.2020

„Градчето на енергетика“ е само една от многобройните мерки срещу коронавируса, предприети от компанията

В AES безопасността е на първо място. Ние работим с една от най-мощните сили: електричеството. Всеки ден, когато идват на работа, нашите служители мислят за безопасността. Ние гарантираме, че всеки служител ще може да се завърне невредим вкъщи. Това заема централно място в нашите ежедневни дейности и решения. Винаги поставяме благополучието на нашите служители на първо място и измерваме успеха си с това с каква степен на безопасност постигаме целите си.

В контекста на сегашната криза с COVID-19 сме решени да помогнем на България в тези времена на предизвикателства. Подкрепата за националните и местните усилия срещу COVID-19 се превърна в една от най-важните задачи за AES България. Важна част от тези усилия е да осигуряваме непрекъсваеми енергийни доставки, произвеждайки надеждна енергия за всички наши потребители и активно подкрепяйки управлението на мрежата.

Решени сме да защитим здравето на нашите служители. В замяна, те се трудят да доставят електричество, което е важно за непрестанното функциониране на болници, индустрии и домакинства по време на пандемията.

Ето защо от самото начало на пандемията всички служители на AES България, които имат възможност да работят от домовете си, го правят. За тези, чието присъствие е задължително на място, се прилагат строги протоколи за безопасност с цел запазване на тяхното здраве. AES България изгради за своите служители специализирано „градче на енергетика“на площадката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“. Проектът е част от бизнес плана на компанията за непрекъсваемост и гарантира енергийните доставки в периода на COVID-19 пандемията. „Градчето на енергетика“ се състои от 31 контейнера напълно оборудвани със спални и санитарно-битови помещения. В тези мобилни къщички ще бъдат настанявани специалисти от ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ в случай на по-нататъшна ескалация на кризата с COVID-19. По този начин централата ще продължи да работи и рискът от заразяване на изключително важни за дейността експерти ще бъде значително намален.

В случай, че непрекъсваемостта на производството на енергия е нарушено от пандемията, служители ще бъдат настанявани в модерните контейнери за 2 седмици на ротационен принцип, така че да е сигурно, че по никакъв начин няма да бъдат изложени на опасността от коронавирус. Преди да влязат в „градчето на енергетика“, всички служители ще бъдат тествани, за да се минимизира опасността да се заразят с коронавирус.

„Градчето на енергетика“ е само една от многобройните мерки срещу COVID-19, предприети от AES България. Като компания винаги сме участвали в различни проекти за Корпоративна социална отговорност, които внасят трайна промяна. В тази трудна ситуация нашите социално-ориентирани проекти продължават.

AES България подкрепи финансово съвместната инициатива на посолството на САЩ в България, Американската търговска камара в България, Фондация „Америка за България“ и Български дарителски форум „Обединени срещу COVID-19“. До този момент инициативата е подкрепила 106 проекта в над 65 места в България с близо 1 милион лева. Бенефициенти са болници, граждански организации, обществени центрове и социални предприятия. В края на април беше финалният кръг за подаване на заявления за финансиране от фонда „Обединени срещу COVID-19“. Общо бяха подадени 693 проекта и след внимателна оценка бяха избрани тези, които ще бъдат подкрепени.

Светът ще преодолее кризата с COVID-19 с усилията и подкрепата на всички нас. AES България е горда, че активно участва в проекти и дейности, които гарантират благополучието на хората.