Социална ангажираност : Конкурс за най-оригинална мартеница

Конкурс за най-оригинална мартеница

За AES Гълъбово се превърна в традиция да обявява конкурс за изработване на красиви и оригинални мартеници по повод един от най-хубавите български обичаи – Баба Марта. Конкурсът е част от корпоративно социалната програма на ТЕЦ AES Гълъбово, насочена към опазване на българската културна идентичност и към поощряване на уменията, таланта и развитието на младите хора в региона.martenitca_0327

Всяка година ученици от 3-ти до 6-ти клас от всички училища на територията на община Гълъбово участват в конкурса. Техните произведения се представят в Информационния център на AES в Гълъбово, където всички жители и гости на града могат да гласуват за най-оригинална мартеница. Победителят става известен след преброяване на гласовете. Обикновено, класът с най-добрата мартеница печели пътуване до историческа забележителност в България. Останалите участници в конкурса получават грамоти и поощрителни награди.

По традиция ТЕЦ AES Гълъбово изпраща мартениците на български държавни институции с пожелание за здраве, късмет и благоденствие.