Устойчивост : Социална ангажираност

Социална ангажираност

https://aes.bg/wp-content/uploads/2017/01/1600x286-CSR-OK-2.jpg

Нещо повече от работа

Чрез подобряване на достъпа до електроенергия и надеждността на мрежата, повишаваме качеството на живот в десетки страни. Стремим се да бъдем добър корпоративен гражданин във всяка една от общностите, в които работим. Това включва грижа за развитието на управленски и технически капацитет, ангажимент към местни партньори, участиe в консултативни съвети и инвестиции в общността. Във всичко, което правим, се ръководим от нашите ценности – безопасността преди всичко, етично поведение, спазване на ангажиментите, стремеж към съвършенство и да работим с удоволствие.

ЕЙ И ЕС България инвестира сериозно в големи проекти в областта на корпоративната социална отговорност. От 2006 г. годишно влагаме средно около 350 000 евро в проекти с обществена полза в Община Гълъбово, и средно 80 000 евро към такива в Община Каварна. Подпомагаме решаването на местни проблеми със собствени ресурси – независимо дали това е изграждане на пътна инфраструктура, борба с наводненията, ВиК ремонти или ремонти на социални заведения и училища.

Бюджетът на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ за корпоративно социална отговорност е три пъти по-висок от разходите по това перо на десетте най-големи компании в България. Средните годишни разходи са около 115 пъти по-високи от разходите на повечето български фирми. Наред с това, начинът, по който ЕЙ И ЕС управлява програмата си, показва сериозен ангажимент за прозрачност и диалог с местната общност.

Искаме да бъдем добър корпоративен гражданин, отговорен за общността и околната среда. Това е наш приоритет и основна ценност!

 

Запознайте се с някои от нашите програми в сферата на корпоративната социална отговорност

Възстановяване на пътната инфраструктура в Гълъбово

През 2011 г. ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово" възстанови платната за движение и тротоарите на бул. „Република“ – от обиколния път до пътя за с. Разделна с обща дължина 4 км., изгради кръгово движение, ремонтира ЖП прелеза, като положи еластична настилка, и възстанови част от останалата улична мрежа.

Бул. „Република” е основната пътна артерия в Гълъбово, която преминава през целия град. Използва се от населението на града и от работещите в ТЕЦ-овете и мините в Маришкия басейн.

Стойността на проекта е 2 милиона евро.

Празник по повод Международния ден на детето, 1 юни

От 2009 г. насам ЕЙ И ЕС България всяка година отбелязва 1 юни, като организира празници или спортни занимания за децата на община Гълъбово. Това е нашият подарък за най-важните членове на общността, в която работим. Всъщност, грижата за децата е инвестиция в нашето общо бъдеще.  

Водени от желанието да направим този ден незабравим за децата на Гълъбово, през 2014 г. ние им поднесохме вълнуващо преживяване – организирахме първоюнска ЕЙ И ЕС Олимпиада за деца. За повече информация за Олимпиадата, моля отворете линка

ЕЙ И ЕС Гео Енерджи дари дигитален ехограф

На 8 май 2014 г. на специална церемония, ЕЙ И ЕС Гео Енерджи дари дигитален ехограф на Медицински център 1 - Каварна. На събитието присъстваха Цонко Цонев, кмет на Каварна, Благовест Начев, управител на вятърен парк „Свети Никола“, Евгения Попова, експерт "Връзки с обществеността и корпоративна социална отговорност" на компанията и д-р Живко Жеков, управител на здравното заведение.

Дигиталният ехограф My Lab Class C – ESAOTE е ултразвук за универсално болнично приложение. Отличава се с компактност, лесна подвижност и адаптация към всякакъв вид среда, включително и към операционни и зали за интервенции. Апаратът е на стойност 50 хиляди евро и ще подобри значително качеството на диагностиката в Медицинския център, който се ползва от населението на три общини – Каварна, Шабла и Балчик. В рамките на две години ЕЙ И ЕС Гео Енерджи ще покрие 40 хиляди евро от стойността на апарата. Останалите 10 хиляди евро се поемат от община Каварна. 

Конкурс за най-оригинална мартеница

ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово" традиционно обявява конкурс за изработване на красиви и оригинални мартеници по повод един от най-хубавите български обичаи – Баба Марта. Конкурсът е част от корпоративно социалната програма на ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово", насочена към опазване на българската културна идентичност и към поощряване на уменията, таланта и развитието на младите хора в региона. повече

Клас по зумба танци в Гълъбово

Като част от своята програма за корпоративна социална отговорност, от началото на декември  2013 година, ЕЙ И ЕС Гълъбово стартира провеждането на спортни занимания по зумба.  Всеки понеделник и петък 40 дами от Гълъбово и Обручище посещават класовете на Мария Малкоданска в Дом на културата „Енергетик”. Мария има дългогодишен опит в преподаването на аеробика, каланетика, тае бо, зумба и други танцови форми на тренировка. Тя пътува за заниманията от Стара Загора. Класът й по зумба в Гълъбово ще продължи до май 2014 г. Благодарение на ЕЙ И ЕС участничките в него се радват на една нова форма на спорт, каквато не е практикувана в Гълъбово до момента.

Зумба е фитнес танц, вдъхновен от латиноамериканските танци. Създаден е в Колумбия и включва танци, аеробика и фитнес. Хореографията на зумбата съчетава движения от хип-хоп, самба, салса, меренге, мамбо, бойни изкуства и кючек. Заедно с това се изпълняват клекове и удари. Танцът се е превърнал в един от любимите начини за кардио тренировки по света.

Програмата по зумба е част от ангажимента на ЕЙ И ЕС Гълъбово към местната общност. Целта й е да предостави нови, модерни форми на спорт, общуване и забавление за жените в общността, като същевременно възпита у тях самочувствие и редовна грижа за себе си.

Дървото на ангелите

Коледа е свята, носи чудеса и сбъдва мечти. Затова всяка година на Бъдни вечер хората по света, независимо от раса и възраст, си пожелават Весела Коледа, по-добра и по-щастлива Нова година. Ние също си пожелаваме. Всеки от нас  има своите желания - по-голямо семейство, по-добро училище за децата, нова кола, прекрасна ваканция, по-добро бъдеще. Същото правим и ние в ЕЙ И ЕС Гълъбово, не само за бизнеса през следващата година, но и за нашите служители и техните семейства, за нашите заинтересовани страни и общността, в която живеем. Ако живеем в щастлива среда, ние също ще бъдем щастливи. Колкото повече са хората, на които помагаме, толкова по-добър става светът около нас. Това е Коледният дух.

Водени от този дух, в продължение на пет години ние организираме инициативата Дървото на ангелите. Това е наша обща  благотворителна дейност - на компанията и на нейните служители. Всяка година ние събираме пари и купуваме зимни дрехи и обувки за децата на семейства в нужда. За да се случи това, нашите служители даряват неопределена сума, която компанията допълва, за да достигне необходимата сума. Средствата се харчат за топли дрехи и обувки за близо 200 ученици годишно от основните и средните училища в община Гълъбово. Ние ставаме част от техния празник и получаваме в замяна най-големия подарък - техните усмивки, смехът им, погледите им, изпълнени с радост .

Коледа е времето, когато хората се сплотяват и си вдъхват надежда. Тя отваря сърцата  им и насърчава  тяхната състрадателност и добротата. Бихме искали да благодарим на нашите служители, че споделят общите ни ценности и вземат участие в тази благородна инициатива. Благодарение на тяхната щедрост близо 800 деца за последните пет години са зарадвани с коледни подаръци от Дървото на ангелите. Дървото на ангелите е нещо повече от благотворителност - това е нашият ангажимент и вяра в доброто.

ЕЙ И ЕС Гео Енерджи дари дигитален рентгенов апарат

Каварна, 11 ноември, 2013 г. ЕЙ И ЕС Гео Енерджи дари дигитален рентгенов апарат на Медицински център 1 в град Каварна. На церемонията по връчване на дарението присъстваха министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, кметът на гр. Каварна Цонко Цонев, финансовият директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков и управителят на Медицински център 1, град Каварна, Живко Жеков. След церемонията министър Михайлова и другите официални гости посетиха Вятърен парк „Свети Никола”.

Дигиталният рентгенов апарат Сименс AXIOM е рентгенова система за универсално приложение в болнични заведения. Отличава се с широк обхват на използване от направата на обикновени рентгенови снимки и флуороскопия, до дигитална рентгенография, томография, сканиране и ангиография. Апаратът е на стойност малко над  400 хиляди лева и ще подобри значително качеството на ранната диагностика и бързината на здравното обслужване в рентгеновото отделение в центъра, което се ползва от населението на две Общини - Каварна и Шабла.

Дарението е част от програмата на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи за корпоративна социална отговорност. 

Празник на Обручище

От 2008 г. ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” подкрепя събитията по повод официалния празник на с. Обручище. Централата организира тържествена програма, която обхваща Фестивала „Обручище пее и танцува”, възстановки на важни моменти от историята на селото, представления за деца и киноложка изложба. Празниците са част от програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” и се провеждат в сътрудничество с местната община.

Първи учебен ден

Всяка година за първия учебен ден ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” подарява на първокласниците в община Гълъбово раница с учебни пособия. Инициативата се провежда вече пет поредни години и е част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност.

„За нас е удоволствие да направим първия учебен ден по-вълнуващ и приятен за децата и по-спокоен за родителите, като им помогнем в подготовката на техните първолаци. Щастливи сме, че имаме възможност да работим съвместно с община Гълъбово и учебните заведения на нейната територия за подобряване качеството на образованието и формиране на бъдещите граждани на глобалния свят - информирани, прогресивни и конкурентноспособни млади хора”, споделят от централата.

Образованието е основна тема в програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово”. Тя цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие на пълноценни граждани.