Първоюнска ЕЙ И ЕС Олимпиада зарадва децата на Гълъбово

31.05.2014

За пета поредна година ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” организира празник за Международния ден на детето, 1-ви юни. Водена от идеята да направи деня още по-весел и незабравим за децата от община Гълъбово, тази година централата предложи нещо по-вълнуващо на малките си приятели – Първоюнска ЕЙ И ЕС Олимпиада.

Олимпиадата се състоя на 31 май, събота, на стадион „Христо Ботев“ в града. 300 ученици на възраст от първи до пети клас от местните средни училища взеха участие в спортните занимания. Поради големия им брой, ЕЙ И ЕС Гълъбово организира децата в отделни групи и отбори с различни имена. Те премереха сили в игри като Танцувална класна стая, Народна топка, Подай нататък, Сръчни ръчички и крачета. Всички участници получиха тениска с името на Олимпиадата и торбичка с лакомства, а победителите се окичиха с медали и грамоти.

На Първоюнската ЕЙ И ЕС Олимпиада присъстваха и представители на ТЕЦ  „ЕЙ И ЕС Гълъбово”. „За нас е огромна радост на видим децата на Гълъбово светнали от радост и ентусиазъм. Като служител на ЕЙ И ЕС се чувствам горда от постоянния ангажимент на компанията към местната общност и, най-вече, към нейните най-млади представители. Чрез игрите те развиват своите умения и увереност, своя характер и отношение към света, което е от изключителна важност за изграждането на тяхната личност. Пожелаваме им пълноценно детство и лицата им да греят всеки ден,” сподели Евгения Попова, експерт „Връзки с обществеността и корпоративна социална отговорност“, в ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”.

Инициативата е част от социално корпоративната програма на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, насочена към поощряване на уменията, таланта и развитието на младите хора в региона. Програмата обхваща различни теми, свързани с живота на местната общност. Това е поредната ежегодна инициатива на ЕЙ И ЕС в региона. През изминалите години централата изгради модерен Информационен център в Гълъбово, който предлага обучение по рисуване и приложни изкуства, английски език, компютърна грамотност и разработване на проекти за  кариерно развитие и разширяване на професионалната квалификация, спортни занимания за жени.

Гълъбово, 31 май 2014 г.