ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” дарява на село Обручище строителни материали за възстановяване на щетите от наводненията през февруари

30.03.2012

ТЕЦ  “ЕЙ И ЕС Гълъбово” дари строителни материали – тухли, цимент и вар, за възстановяването на щетите на къщи, огради и селскостопански помещения в село Обручище, община Гълъбово. През февруари едно от най-големите села в Южна България пострада сериозно от придошлите води на реката. Още тогава ръководството на централата предложи своята безвъзмездна помощ на жителите на селото и на кмета. Тя бе отложено поради административни затруднения и очакване на оценка на щетите от страна на държавата. Сега, след апел на кмета на селото Илия Марков, ТЕЦ  “ЕЙ И ЕС Гълъбово” с отзова с готовност. С транспорт на централата веднага започна осигуряването на тухли на нуждаещите се. Помощта се координира с кметството.

„Винаги сме отстоявали своята обществена позиция да помагаме, където е необходимо и да подкрепяме всяка добра кауза. С голямо желание осигуряваме тази помощ за преодоляване на щетите. Надеждата ни е, че ще допринесем за спокойствието и сигурността на хората.”, коментира Рой Рийд, директор на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”.