За девета поредна година ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ зарадва децата от социално слаби семейства в Гълъбово

20.12.2018

165 „коледни ангели“ получиха топли дрехи и обувки

За девета поредна година служителите на ЕЙ И ЕС България зарадваха децата от социално слаби семейства в Гълъбово с топли дрехи и обувки. В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков и изпълнителният директор „Експлоатация“ Тодор Бележков връчиха подаръци на децата в рамките на традиционната инициатива на компанията „Дървото на ангелите“. Инициативата, финансирана със средства на служителите на компанията, има за цел да подпомогне децата от семейства с ниски доходи, като им осигури необходимите за зимата якета и ботушки.

С помощта на общината в Гълъбово, ЕЙ И ЕС България събира данни за нуждаешите се деца във възрастовата група от 1 до 7 клас и след консултация с учителите им определя нуждите на всяко дете. След като бъде събрана информацията за необходимите бройки якета и ботушики, служителите на компанията набират средствата чрез участие в благотворителна томбола.

165 деца ще бъдат подпомогнати от инициативата „Дървото на ангелите“ през 2018 година. „Грижата за общностите, в които работим, е сред приоритетите на нашата програма за корпоративна социална отговорност. За мен е огромно удоволствие и гордост, че вече за девета поредна година служителите на ЕЙ И ЕС България показват своята съпричастност към нуждите на децата и даряват средства за финансиране на кампанията“, отбеляза Иван Цанков.