ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” е сред най-добрите работодатели на България

30.11.2012

София, 30 ноември 2012 г.

ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” бе обявен за „Най-добър работодател в България 2012” в категория „Средни компании”, според проучването на международната консултантска компания AON Hewitt. Престижната награда бе връчена на Питър Литгоу, Изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС за България, на официална церемония в столичния хотел „Шератон”.

„За нас е чест да получим награда, която представлява оценка на екипа на компанията за нейната работа. Удовлетворени сме, че отстояваме успешно ценностите на компанията – етично поведение, сигурност, спазване на ангажиментите, професионализъм  и удовлетворение от работата.”, заяви Питър Литгоу.

Мениджърът на ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово”, Лирой Рийд, добави: „Фактът, че колегите ни оценяват толкова високо, е доказателство за отличната екипна работа. В ЕЙ И ЕС сме едно голямо семейство, което споделя общи цели и ценности. Това е ключът към професионалното израстване и гаранция за устойчивото развитие на компанията.”

В проучването на AON Hewitt у нас взеха участие над 9100 служители, както и 245 мениджъри от 28 компании, които имат персонал над 50 души и оперират на пазара в страната от повече от 2 години. Работодателите се оценявани в 19 области. Резултатите са базирани на мнението на служителите за работната им среда и на постигнатото съотношение между множество фактори, сред които бизнес стратегия и отговорност към персонала.

В ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” и прилежащите му съоръжения работят близо 500 души. Чрез местни фирми, които са заети директно като доставчици в дейността на централата, тя осигурява препитание за още над 1000 души от региона, което я превръща в един от основните икономически фактори на област Стара Загора.

Още за ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово”:

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” е най-голямата нова и модерна ТЕЦ в България. Централата е с брутна мощност 670 MW и работи изцяло с местни лигнитни въглища. На стойност от 1,2 милиарда евро ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” е не само най-големият инвестиционен проект в страната през последните 20 години, но и най-голямата пряка чуждестранна инвестиция в България след 1989 година. Централата осигурява около 9 процента от инсталираната енергийна мощност на страната, подпомага местната икономика и създава близо 500 работни места.