„ЕЙ И ЕС Гълъбово” отбеляза Глобалния ден на безопасността

16.05.2013

„Правилният начин е безопасният начин” – под това мото премина тази година Глобалният ден на безопасността на ЕЙ И ЕС във всички страни по света, където компанията оперира. ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” не беше изключение – в централата бяха проведени редица специални събития, посветени на безопасността на работното място.

Програмата включваше презентации, видео прожекции, както и работен семинар за целия екип на тема „Култура на безопасност”. Специални гости на събитието бяха временно изпълняващият длъжността директор на Регионалната инспекция по труда Стара Загора, Йордан Йорданов, както и Красимир Вачков – експерт в инспектората.

„Безопасността на първо място” е един от най-важните принципи, от които екипът на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” се води във всички свои дейности. Без значение дали става въпрос за грижата за служителите, отношенията с подизпълнителите или партньорствата с местните общности, безопасните условия за труд са основен приоритет в ежедневните действия и решения, които компанията взима”, коментира Рой Рийд, директор на централата.

Той припомни, че за да бъдат идентифицирани и намалени до минимум рисковете от инциденти на работното място, през 2010-та година ЕЙ И ЕС стартира специална тригодишна Глобална инициатива за безопасност, с помощта на която всички подразделения на компанията по света споделят опита си с прилагането за мерките за сигурност. Освен това служителите спазват всички закони и разпоредби за здравословни и безопасни условия на труд и своевременно дават сведения за проблеми, инциденти и нарушения, свързани с безопасността.

Резултатите не закъсняха – в края на тригодишната инициатива за безопасност екипът на ЕЙ И ЕС успя да намали на 1/3 от нивата в 2010 броя на трудовите злополуки в глобален мащаб.

16 май 2013 г., Гълъбово