ЕЙ И ЕС България получи награда за принос към българската икономика през последните 20 години

06.12.2017

Oliview Award BEF_1ЕЙ И ЕС България беше удостоена с почетна награда за принос към развитието на българската икономика през последните 20 години. Поводът за отличието е 20-годишнината от провеждането на първия Български икономически форум и въвеждането на Валутния борд през 1997 година.

Президентът на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет прие наградата от председателя на Българския икономически форум Георги Табаков по време на официално събитие в София.

Award Bulgaria Economic ForumЦеремонията събра над 200 гости от най-високо ниво от институциите, политиката, бизнеса, неправителствения сектор и медиите, които са имали водещо участие в икономическите форуми през изминалите 20 години. Участие в събитието взеха президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.), кметът на София Йорданка Фандъкова, бившите министри Лидия Шулева, Николай Василев, Ивайло Калфин,  Божидар Лукарски, Трайчо Трайков, председателят на Българската агенция за инвестиции и ръководителите на българските представителства на ЕБВР и Световната банка.

Българският икономически форум е създаден в края на 90-те години с мисията да подпомогне излизането на България от икономическия колапс и да насърчи преките инвестиции и отварянето на страната към световната пазарна икономика. През последните две десетилетия инициативата се превръща във водещо събитие от икономическия календар на страната. ЕЙ И ЕС България е сред множеството български и чуждестранни компании, неправителствени организации и институции, които са подкрепяли работата на Българския икономически форум през годините.