ЕЙ И ЕС България откри разширения си Център за споделени услуги

11.10.2017

От 2017 центърът, в който са инвестирани над 2 милиона лева, вече обслужва всички бизнеси на компанията в Европа и Азия

DSC_0066Водещият инвеститор в българската енергетика ЕЙ И ЕС България откри разширения си регионален Център за споделени услуги в София. Центърът обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, доставките, човешките ресурси и комуникациите за Европа, Близкия Изток и Азия. В момента в Центъра за споделени услуги на ЕЙ И ЕС в София работят близо 100 висококвалифицирани служители, като се очаква техният брой да нараства. В официалната церемония по откриването участие взеха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Президентът на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет, изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков и ръководството на центъра.

„През последните години България е една от държавите в Европа, в които ЕЙ И ЕС инвестира последователно и постепенно разширява портфолиото си от активи. С откриването и последвалото разширяване на Центъра за споделени услуги, страната се доказа като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на ЕЙ И ЕС. Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическото положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще“, заяви Оливие Маркет, Президент на ЕЙ И ЕС България.

DSC_0046„С ЕЙ И ЕС имаме дългогодишно сътрудничество и много конструктивен диалог. Компанията е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за енергийната система и сигурността на доставките у нас“, коментира министър Петкова.

Изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС Иван Цанков допълни, че до момента компанията е инвестирала над 2 милиона лева в изграждането и развитието на центъра за споделени услуги в София, в който работят над 100 специалисти в различни области.

Решението за откриване на център за споделени услуги в България бе взето от ръководството на ЕЙ И ЕС на базата на конкурентните предимства на страната: наличието на високо квалифицирани специалисти, благоприятната среда за инвестиции, географското положение, както и политическата и макроикономическата стабилност на България.

Регионалният Център за споделени услуги на ЕЙ И ЕС е създаден през септември 2013 г. В началото той обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. През 2017 година центърът вече работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам. От няколко години ЕЙ И ЕС изгражда подобни звена в различни страни по света, в които обединява поддържащи и административни функции и процеси.