Десетки деца от Гълъбово взеха участие в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС за най-оригинална мартеница

01.03.2017

Десетки деца от град Гълъбово взеха участие за девета поредна година в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС България за изработване на най-оригинална мартеница “Пижо и Пенда“. Конкурсът, който е финансиран изцяло от ЕЙ И ЕС, е съвместна инициатива на компанията и община Гълъбово.

Всички ученици от трети до шести клас от училищата в град Гълъбово взеха участие в станалата вече традиционна надпревара. Както винаги, децата проявиха изключителна изобретателност и вкус при изработването на мартениците, които смайват не само с красотата си, но и с прецизната ръчна изработка на всеки детайл.

Martenitza Winner 2017Най-оригиналните детски творби бяха подредени в изложба в офиса на ЕЙ И ЕС България в София, където ръководството на компанията избра класа-победител, а служителите имаха възможност да се насладят на тематичната изложба. От общо 23 получени мартеници, с приза за “Най-оригинална мартеница“ бяха отличени децата от 4 „а“ клас от Второ основно училище в град Гълъбово. Победителите получават голямата награда на конкурса – еднодневна екскурзия до един от 100-те национални туристически обекти на България по избор. Всички класове-участници в надпреварата ще получат вкусна торта.

По традиция, мартениците, сътворени от сръчните детски ръчички, ще бъдат връчени на кметове, министри и държавни институции и така те ще радват с красотата си всички посетители.

Конкурсът за най-оригинална мартеница е част от политиката за Корпоративната социална отговорност на ЕЙ И ЕС България, насочена както към опазване на българската културна идентичност, така и към поощряване на уменията, таланта и развитието на младите хора в региона.